BANDENLAND

banden, velgen en onderhoud

Nieuwe banden

BANDENLAND levert een breed assortiment banden; zomer-, all season- of winterbanden voor zowel personen- als bedrijfswagens, maar ook banden voor motorfietsen. 

We kunnen alle bekende A-merken leveren, maar ook vele andere merken die vaak weinig onderdoen voor de gevestigde namen en bovendien veel aantrekkelijker geprijsd zijn.

Ook voor uw Old-timer, SUV of Amerikaan leveren wij de juiste banden, eventueel ook met witte biezen op de wangen van de band. 

Met onze prijslijst heeft u een goede indicatie van de actuele prijzen, maar mede door de snel wisselende voorraad is het onmogelijk deze continu aan te passen. Voor de meest recente aanbiedingen adviseren wij u om contact met ons op te nemen.

Staat uw maat er niet bij of wilt U meer weten over 'n bepaald merk of type: Vraag gerust vrijblijvend informatie via ons  INFO-formulier .

Bekijk de prijslijst

Gebruikte banden

We hebben een groot assortiment gebruikte banden op voorraad. Nieuwe banden hebben doorgaans 8 mm. profieldiepte, bij gebruikte banden variërt dat van 5 tot 7 mm.

Alle door ons geleverde gebruikte banden zijn uitvoerig getest en gegarandeerd goed.

Met onze prijslijst heeft u een goede indicatie van de actuele prijzen, maar mede door de snel wisselende voorraad is het onmogelijk deze continu aan te passen. Voor de meest recente aanbiedingen adviseren wij u om contact met ons op te nemen.

Staat uw maat er niet bij of wilt U meer weten over 'n bepaald merk of type: Vraag gerust vrijblijvend informatie via ons  INFO-formulier .
Bekijk de prijslijst 

Controleren van de bandenspanning
Een van de belangrijkste factoren die de rijeigenschappen en de levensduur van een band bepalen is de bandenspanning. De banden dienen altijd op de juiste spanning gehouden te worden. Een te lage spanning heeft een nadelige invloed op de wegligging (=veiligheid), de remweg (=veiligheid), het brandstofverbruik, het slijtagepatroon, het rijcomfort en de bandentemperatuur.

De juiste bandenspanning is afhankelijk van het model auto en de toegepaste bandenmaat, deze moet in 'koude' toestand gemeten worden. Uiteraard is BANDENLAND op de hoogte van deze gegevens en kunt u altijd even langs komen om de bandenspanning van uw auto te laten controleren.

Het profiel
Het is belangrijk voor uw veiligheid dat uw banden voldoende profieldiepte hebben. Tijdens forse regenbuien waarbij een laagje water op het wegdek komt te staan, loopt u het risico dat uw auto last krijgt van aquaplaining; er ontstaat hierbij een waterfilm tussen het loopvlak van uw band en het wegdek waardoor uw banden het contact met het wegdek verliezen.
Daarom geldt; hoe meer profieldiepte hoe langer het contact bewaard zal blijven. Uiteraard zit er ook verschil in welk type band u laat monteren; er zijn banden die speciaal ontworpen zijn om extra veel water te kunnen afvoeren waardoor deze banden een betere grip en ook een kortere remweg hebben op een nat wegdek.
Consumenten- en verkeerveiligheidsorganisaties, maar ook wij als bandenspecialist, raden u aan om uw banden te laten vervangen zodra deze minder dan 2,5 mm. profieldiepte hebben. Met minder dan 2 mm. profieldiepte lopen de rijeigenschappen en het vermogen om water af te voeren dusdanig ver terug dat uw veiligheid, maar ook die van uw medeweggebruikers, gevaar kunnen gaan lopen.